• Home
  • Vijesti
  • LIBURNIA UPLOVLJAVA U LABIN gostovanje pobjedničkih filmova Liburnia film festivala iz Opatije u Kinu Labin, od 20. do 24.06.2017.

LIBURNIA UPLOVLJAVA U LABIN gostovanje pobjedničkih filmova Liburnia film festivala iz Opatije u Kinu Labin, od 20. do 24.06.2017.KINO LABIN

pri Pučkom otvorenom učilištu Labin


LIBURNIA UPLOVLJAVA U LABIN

20. – 24. LIPNJA 2017.

 

Turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala - Liburnia uplovljava - prvi će put stati i u Labinu! U Kinu Labin, i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Labin, program Liburnia uplovljava trajat će čak tri dana, 20., 23. i 24. lipnja, te prikazati četiri najbolja dokumentarca s prošlog izdanja LFF-a.

20. lipnja labinska će publika gledati „Dum Spiro Spero“ Pere Kvesića i „Kratki obiteljski film“ Igora Bezinovića, dobitnike nagrade za najbolji film te najbolji regionalni film 14. LFF-a.

23. lipnja na rasporedu je „Tanka linija“ Nine Mimice i Paole Sangiovanni, najbolji film po izboru publike lanjskog izdanja festivala, a 24. lipnja „Slobodni“ Tomislava Žaje, dobitnik nagrade za najbolju režiju.

„Dum Spiro Spero“ Kvesiću je prvi dokumentarni uradak, no pripovijedanje mu novost – riječ je o našem etabliranom piscu i scenaristu. Bilježeći svoju svakodnevicu, redatelj propituje život i smrt, a osebujnim stilom osvaja i gledatelje i brojne nacionalne i međunarodne nagrade od kojih su posljednje dvije nagrada za najbolji dokumentarac na Krakow Film Festivalu te Maslačak za najbolji regionalni dokumentarni film 8. Underhillfesta u Podgorici.

„Kratki obiteljski film“ predstavlja nam staricu Maricu koja je u zatvoru završila zbog napada nožem na snahu a redatelj ju prati tijekom probacijskog roka.

U „Tankoj liniji“ upoznajemo Bakiru, žrtvu ratnih silovanja koja se ni dan-danas nije prestala boriti za pravdu te Mikelea, talijanskog pripadnika jedinice UN-a umiješane u zločine u Somaliji.

Film „Slobodni“ približit će nam štićenike hrvatskih institucija za osobe s intelektualnim teškoćama i proces njihove deinstitucionalizacije.

Sve projekcije počinju u 21 sat.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Savez udruga Klubtura, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranska županija a program u Labinu izvodi se u suradnji s distribucijskom platformom KineDok.


RASPORED PROJEKCIJA

LFF logo

20.06. u 21:00 sat

DUM SPIRO SPERO

Dum spiro spero

IZVORNI NAZIV: Dum Spiro Spero

REDATELJI: Pero Kvesić

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2016.

TRJANJE FILMA: 52 min.

SADRŽAJ FILMA:
Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači dok dišem, nadam se i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža. Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire. Ovaj je film uvelike one man show jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju.

TRAILER: https://youtu.be/WyH8odPSXus

 


20.06. u 21:55 sati

KRATKI OBITELJSKI FILM

Kratki obiteljski film

IZVORNI NAZIV: Kratki obiteljski film

REDATELJI: Igor Bezinović

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2016.

TRJANJE FILMA: 21 min.

SADRŽAJ FILMA:
Marica živi sa sinom Đurom. Prije nekoliko godina osuđena je zbog napada nožem na snahu. Dvije godine odležala je u ženskoj kaznionici, a ostatak kazne odslužila je pod probacijskim nadzorom kod kuće. Snaha više ne živi s njima…

TRAILER: https://youtu.be/fh5UKNaWdYY

 


23.06. u 21:00 sat

TANKA LINIJA

Tanka linija

IZVORNI NAZIV: Tanka Linija

REŽIJA: Nina Mimica, Paola Sangiovanni

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2015

TRJANJE FILMA: 80 min.

SADRŽAJ FILMA:
Film istražuje uzroke i posljedice ratnih silovanja, kroz priče dvojice bivših talijanskih vojnika, pripadnika mirovnih misija, umiješanih u zločine nad civilima u Somaliji te priče žene, žrtve silovanja u Bosni, koja se opire šutnji cijele zajednice i pokušava ostvariti pravdu.

TRAILER: https://vimeo.com/143133146

 


24.06. u 21:00 sat

SLOBODNI

Slobodni

IZVORNI NAZIV: Slobodni

REDATELJ: Tomislav Žaja

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2015

TRJANJE FILMA: 73 min.

SADRŽAJ FILMA:
"Slobodni" prati ljude zatvorene u hrvatskim institucijama za osobe s intelektualnim teškoćama i njihov put u slobodu. Nakon izlaska iz institucija ovi ljudi se počinju mijenjati pred našim očima. Promatramo ih dok pokušavaju ostvariti svoje snove – ali ovaj put iz njihove vlastite perspektive.

TRAILER: https://youtu.be/xT9dLuDiWdk

Cijena ulaznice za sve projekcije iznosi 15 kn.


 

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Save

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design