logoPučko Otvoreno Učilište Labin

Znanje POkreće SvijetKINO LABIN

pri Pučkom otvorenom učilištu Labin


KINO PROGRAM

LIPANJ 2017.02.06. i 03.06. u 21:00 sat

THE CIRCLE

The Circle

IZVORNI NAZIV: The Circle

REDATELJI: James Ponsoldt

ŽANR: SF, drama, triler

ULOGE: Tom Hanks, Emma Watson, Bill Paxton, Karen Gillan, John Boyega

TRJANJE FILMA: 110 min.

SADRŽAJ FILMA:
The Circle, film snimljen prema svjetskom best selleru, obrađuje temu morala u bliskoj budućnosti. U prvom redu su prikazane posljedice tehnologije u odnosu na želju pojedinca da bude prisutan u svijetu u kojem je moć izjednačena sa brojem online sljedbenika. James Ponsoldt donosi nam slojevitu priču o Mae Holland (Emma Watson), mladoj djevojci ustrajnoj da ostvari karijeru u informatičkom svijetu. Pridružuje se tehnološkoj i socijalnoj nemani, tvrtki The Circle, gdje vrlo brzo dokazuje svoju vrijednost i uspinje se u hijerarhiji kompanije. Pod pritiskom osnivača kompanije Eamona Baleya (Tom Hanks) i u želji za uspješnom karijerom, Mae pristaje postati zaštitno lice kompanije sa milijardu followera, ali istovremeno gubi svoj identitet. U ovom napetom tehnološkom trileru nitko nije posve siguran jer su kamere posvuda i prate svaki vaš korak.

TRAILER: https://youtu.be/QUlr8Am4zQ0


 


03.06. u 11:00 i u 19:00 sati

PATKE ZA NEMOGUĆE ZADATKE

SINKRONIZIRANO

Patke za nemoguće zadatke

IZVORNI NAZIV: Quackerz

REDATELJI: Viktor Lakisov

ŽANR: animacija, avantura, komedija

ULOGE: Kruno Bakota, Dajana Čuljak, Duško Valentić, Slavko Juraga, Marko Cindrić

TRJANJE FILMA: 82 min.

SADRŽAJ FILMA:
Na malom otoku izgubljenom u dalekoj Kini, miran život mandarina pataka iznenada se pretvori u veliki kaos kada vojska divljih pataka koje su krenule na krstarenje do Havaja, slučajno završi na njihovom otoku. Šef divljih pataka ne želi poštovati njihovu tradiciju, a car mandarina pataka ne voli nepozvane goste. Između dva plemena izbija hladni rat. Dok odrasli ratuju, djeca vođa oba plemena se zaljubljuju i nije ih briga za rat njihovih očeva.

TRAILER: https://youtu.be/VYfmtxdiRgc


 


06.06. u 21:00 sat
VEČER ZA UMIROVLJENIKE

KAKO POSTATI LATINO LOVER

Kako postati Latino Lover

IZVORNI NAZIV: How to be a Latin lover

REDATELJI: Ken Marino

ŽANR: komedija

ULOGE: Eugenio Derbez, Salma Hayek, Rob Lowe, Raquel Welch, Kristen Bell

TRJANJE FILMA: 115 min.

SADRŽAJ FILMA:
JMaximo (Eugenio Derbez), latino lover čija je životna filozofija zavođenje starijih žena, uspješno je oženjen za duplo stariju ženu. Međutim, nakon 25 godina razmaženog i dosadnog braka, Maximo se razvodi zbog mlađeg prodavača automobila. Prisiljen je napustiti vilu i useliti se k svojoj sestri (Salma Hayek) i njezinom štreberskom sinu, Hugo (Raphael Alejandro). Maximo pod svaku cijenu želi ponovno živjeti luksuznim životom te mu se prilika ukaže kada ga njegov nećak Hugo upoznaje sa Celeste (Raquel Welch), bogatom bakom svoje simpatije.Kako bi uspio zavesti Celeste, prisiljen je ponovno upotrijebiti svoje već zamrle moći latino lovera.Istovremeno svoj zanat latino lovera prenosi na svog nećaka te shvaća kako je puno važnija ljubav vlastite obitelji nego biti bogato oženjen latino lover.

TRAILER: https://youtu.be/bk-ToeIJ3G4

Ulaznica: 15 kn


 


09.06. i 10.06. u 21:00 sat

LEONARD COHEN: I`M YOUR MAN

Leonard Cohen: I`m your man

REDATELJI: Lian Lunson

ŽANR: dokumentarni

ULOGE: Leonard Cohen, Martha Wainwright, Beth Orton, Jarvis Cocker, Rufus Wainwright, Nick Cave, Perla Batalla

SADRŽAJ FILMA:
Otkad se 1967. godine pojavio na sceni Leonard Cohen nadahnjuje mnoge naraštaje svojom jedinstvenom osobnošću te sugestivnom glazbom te je time učvrstio poziciju jednog od najoriginalnijih i najdugovječnijih umjetnika koji su započeli karijeru 60-ih. U siječnju 2005. redatelj Lian Lunson otputovao je u Sydney da bi snimio povijesni "Came So Far For Beauty", koncert u čast Leonarda Cohena koji je u sydneyskoj operi organizirao slavni glazbeni producent Hal Willner. Emisija Leonard Cohen, I'm Your Man uključuje intervjue i nastupe uživo s tog koncerta, a sudjeluju Nick Cave, Rufus Wainwright, Kate i Anna McGarrigle, Martha Wainwright, Beth Orton, Linda Thompson, Teddy Thompson, Jarvis Cocker, The Handsome Family, Julie Christensen i Perla Batalla. Vidjet ćemo i posebnu izvedbu pjesme "Tower of Song" u kojoj s Cohenom nastupaju U2. U nizu otvorenih razgovora Cohen otkriva svoj osebujni humor te produhovljeni intenzitet, a kroz njegovu umjetnost, poeziju i osobnu zbirku fotografija upoznat ćemo se s njegovom šarolikom prošlošću i njegovim kreativnim procesom.

TRAILER: https://youtu.be/JyVHhcCnuEk

Ulaznica: 15 kn

Revija glazbenog filma


 


13.06. i 16.06. u 21:00 sat

GIMME DANGER

Gimme danger

REDATELJI: Jim Jarmusch

ŽANR: dokumentarni

ULOGE: Iggy Pop

ZEMLJA: SAD

SADRŽAJ FILMA:
Nastavši u Ann Arboru u Michiganu usred kontrakulturne revolucije, moćni i agresivni rock'n'roll zvuk benda The Stooges probio je krater u glazbenom pejzažu kasnih šezdesetih. Napadajući publiku mješavinom rocka, bluesa, R&B-a i free jazza, ovaj bend posijao je sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock'n'roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst. Prenosi njihove zgode i nezgode, istodobno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja.

TRAILER: https://youtu.be/ruqmemgLc2E

Ulaznica: 15 kn

Revija glazbenog filma


 


17.06. u 21:00 sat

SIRIJA-ZEMLJA NA RASKRIŽJU

Sirija: zemlja na raskrižju

REŽIJA: Hrvoje Ivančić, Goran Šafarek

ŽANR: dokumentarni

ZEMLJA: Hrvatska

GODINA: 2017.

TRJANJE FILMA: 46 min.

SADRŽAJ FILMA:
Glavna tema dokumentarnog filma je prikaz života na teritoriju pod kontrolom sirijskog režima. Kroz sugovornike svih društvenih slojeva pokušavamo saznati kako je sukob utjecao na život prosječnog Sirijca. Razgovaramo s ministrima u vladi, profesorima na sveučilištu, prodavačima na tržnici, poslovnim ljudima. U Damasku odlazimo do prvih linija bojišta udaljenih svega tri kilometra od samog centra grada, ali posjećujemo i devastirani grad Homs te kršćanska sela na prvoj liniji prema Islamskoj državi.

TRAILER: https://youtu.be/j-WycKaaNJI

Ulaznica: 15 kn


 


REVIJA DOKUMENTARNOG FILMA LIBURNIA FILM FESTIVALA OPATIJA

LFF logo

20.06. u 21:00 sat

DUM SPIRO SPERO

Dum spiro spero

IZVORNI NAZIV: Dum Spiro Spero

REDATELJI: Pero Kvesić

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2016.

TRJANJE FILMA: 52 min.

SADRŽAJ FILMA:
Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači dok dišem, nadam se i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža. Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire. Ovaj je film uvelike one man show jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju.

TRAILER: https://youtu.be/WyH8odPSXus

 


20.06. u 21:55 sati

KRATKI OBITELJSKI FILM

Kratki obiteljski film

IZVORNI NAZIV: Kratki obiteljski film

REDATELJI: Igor Bezinović

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2016.

TRJANJE FILMA: 21 min.

SADRŽAJ FILMA:
Marica živi sa sinom Đurom. Prije nekoliko godina osuđena je zbog napada nožem na snahu. Dvije godine odležala je u ženskoj kaznionici, a ostatak kazne odslužila je pod probacijskim nadzorom kod kuće. Snaha više ne živi s njima…

TRAILER: https://youtu.be/fh5UKNaWdYY

 


23.06. u 21:00 sat

TANKA LINIJA

Tanka linija

IZVORNI NAZIV: Tanka Linija

REŽIJA: Nina Mimica, Paola Sangiovanni

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2015

TRJANJE FILMA: 80 min.

SADRŽAJ FILMA:
Film istražuje uzroke i posljedice ratnih silovanja, kroz priče dvojice bivših talijanskih vojnika, pripadnika mirovnih misija, umiješanih u zločine nad civilima u Somaliji te priče žene, žrtve silovanja u Bosni, koja se opire šutnji cijele zajednice i pokušava ostvariti pravdu.

TRAILER: https://vimeo.com/143133146

 


24.06. u 21:00 sat

SLOBODNI

Slobodni

IZVORNI NAZIV: Slobodni

REDATELJ: Tomislav Žaja

ŽANR: dokumentarni

GODINA: 2015

TRJANJE FILMA: 73 min.

SADRŽAJ FILMA:
"Slobodni" prati ljude zatvorene u hrvatskim institucijama za osobe s intelektualnim teškoćama i njihov put u slobodu. Nakon izlaska iz institucija ovi ljudi se počinju mijenjati pred našim očima. Promatramo ih dok pokušavaju ostvariti svoje snove – ali ovaj put iz njihove vlastite perspektive.

TRAILER: https://youtu.be/xT9dLuDiWdk

Za sve filmove Revije cijena ulaznice je 15 kn.


U pripremi je program LJETNOG KINA KOD ŠPINE koji kreće početkom srpnja, svaki ponedjeljak!

 

POU Labin

Adresa: Alda Negrija 11

Demo

Ravnateljica

Daniela Mohorovic

Kontaktirajte nas!

Tel: +385 52 852 133

Copyright © 2014 Pučko Otvoreno Učilište Labin. All Rights Reserved.

Lloyds design studio, web design, graphic design